Gezondheid


 

Burn Out / Anti-stress

Heb je het draadje horen "knappen"? Weet je op welk moment je lichaam er genoeg van had? Of wil je het niet zover laten komen...., en dan weet je tegelijkertijd ook dat er dan NU iets moet gebeuren, anders gaat het niet goed....

Vaak (meestal) is de geest dan overbelast met mentale gedachten, informatie en dingen die af moeten. Het blijft maar door je hoofd spoken. Vaak slaap je er ook niet goed van. Op deze momenten is het belangrijk dat je hoofd weer naar je lijf gaat luisteren. De balans tussen "willen" met je hoofd, en het "kunnen" van je lichaam is een beetje (veel) weg.... In de ideale situatie mag je hoofd deze extreme controle weer loslaten, en je lijf mag weer leren vertrouwen op de (dienende) leiding van je hoofd, die dan ook rekening houdt met wat je kan, en met je behoefte om te ontspannen en weer op te laden .... 

In deze situaties biedt de ELPH Coaching een effectief traject met veel persoonlijke inzichten. Je leert om op een andere manier de grenzen van je lichaam te voelen, de grenzen van je kunnen te respecteren en om naar de behoeften van je ziel te luisteren. Je gaat ontdekken dat je hoofd niet altijd een kwelgeest hoeft te zijn, maar dat juist je geest een goede vertaal slag kan maken met goede en constructieve ideeën voor de dingen die echt belangrijk zijn voor jou!

Innerlijke rust

Maak jij je teveel zorgen? Kan je moeilijk in slaap komen omdat je hoofd blijft doormalen? Voel je woede of boosheid in je? Ook hier is de ELPH Coaching effectief om je hoofd leeg te maken en opnieuw te leren ontspannen. Vanuit de vrede en de rust vanuit je hart kan je op een andere manier naar je stress en je spanning gaan kijken.

Gezonde levensstijl

Gezonde levensstijl gaat over je leven op een bewuste manier inrichten. Qua timing, ritme, voeding, in- en ont-spanning en beweging.

Een gezonde levensstijl heeft direct met bewust leven te maken.  Bewust zijn wat je eet, wat je doet en hoe je je "week" inricht. 

In het onderstaande excel bestand "weekritme" (kan je downloaden) kan je je eigen weekritme invullen en je zo bewust worden van hoe een normale week uit jouw leven eruit ziet. Vervolgens zou je kunnen kijken hoe je je ideale week graag ingericht zou willen hebben.

Weekritme
Wat is je huidige weekritme en hoe ziet je gewenste weekritme eruit?
weekritme.xls (34KB)
Weekritme
Wat is je huidige weekritme en hoe ziet je gewenste weekritme eruit?
weekritme.xls (34KB)

 

Voedingssupplementen

Om voldoende voedingsstoffen uit ons dagelijks eten te halen, is het uiteraard nodig om voldoende groenten en fruit te eten, het liefst biologisch zonder gifstoffen en van een niet verarmde grond zodat de groenten en het fruit ook voldoende voedingsstoffen vitaminen en mineralen bevatten.... 

Bij een gezonde levensstijl wordt het belang van gezonde voeding belicht. Naast de gezonde voeding is het ook belangrijk om onze voeding aan te vullen met voedingsstoffen die we onvoldoende uit (gezonde) voeding kunnen halen. Ook bij vermoeidheid, verminderde weerstand of zwangerschap is extra aanvulling van bepaalde vitaminen en mineralen vaak sterk aan te raden.